Italia nu înseamnă doar paste, pizza și espresso, ci și o întreagă lume de deserturi care fascinează deopotrivă localnicii și turiștii. Fiecare regiune a Italiei are propriile rețete tradiționale, transmise din generație în generație, care oferă nu doar gusturi delicioase, ci și o incursiune în cultura și istoria locului. DeserturileContinue Reading

Retailerul online GourmetGIFT.ro, unul dintre cei mai importanți furnizori de cadouri corporate în România, a înregistrat o creștere cu 27% a vânzărilor în 2024, în comparație cu anul precedent. Avansul a fost susținut în principal de creșterea portofoliului de clienți din mediul de afaceri, dar și de orientarea clienților existențiContinue Reading

Federația Băncilor pentru Alimente din România – FBAR și cele 9 Bănci Regionale pentru Alimente, alături de partenerii săi și mii de voluntari, organizează, între 4 și 6 aprilie 2025, ediția de Paște a Colectei Naționale de Alimente, una dintre cele mai ample inițiative de solidaritate din România. Campania, derulatăContinue Reading

Producătorul de bere artizanală Ground Zero, activ pe piața din România de zece ani, intră în segmentul berilor de volum prin lansarea „Deranj Doar o Bere”, un lager blond de tip Helles, cu un gust familiar și ușor de băut, adaptat preferințelor consumatorului obișnuit. Compania își propune o creștere deContinue Reading

Viitoarea licitație de whisky-uri rare, vinuri vechi și șampanii ultrafine, intitulată „Whisky & Friends: Licitație de Băuturi de Colecție”, găzduiește, în număr mare, ediții speciale ale celui mai râvnit whisky vechi, Macallan – 15 rarități, din ani diferiți, între care cel mai vechi fiind distilat cu aproape 100 de aniContinue Reading

Primăvara, o perioadă asociată prin definiție cu tendința crescută de reînnoire și regenerare, aduce extra motivație pentru a lua decizii constructive și a implementa unele transformări ale stilului de viață, care să aducă oamenii mai aproape de obiectivele setate, în special în materie de dietă, mișcare, odihnă, relații sau profesie.Continue Reading

România nu este doar o destinație turistică fascinantă datorită peisajelor sale spectaculoase și istoriei bogate, ci și un loc ideal pentru iubitorii de gastronomie. Printre atracțiile culinare se numără deserturile tradiționale românești, care îmbină influențele balcanice, austro-ungare și orientale într-un amestec unic de arome și texturi. Fie că vorbim deContinue Reading

Ground Zero Beer, unul dintre principalii producători de bere artizanală din România, a înregistrat o dublare a cifrei de afaceri în 2024, susținută de deschiderea GroundZero Taproom în zona Piața Universității din București. Pentru 2025, compania estimează un avans de peste 40%, într-un context economic marcat de inflație, creșterea accizelorContinue Reading

One United Properties (BVB: ONE), principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, și Tomcat Hospitality, companie cu experiență în domeniul HoReCa din România, vor inaugura în cadrul One Gallery cel mai mare food hall din Europa de Est, MarkettaContinue Reading

Dulcinella România, rețea românească de cofetării și patiserii cu rădăcini basarabene, are în plan să lanseze în 2025 o nouă linie de produse, inspirate din simboluri ale identității și istoriei românești. Primele două se află deja pe piață: Ciocolata Carpați și Ciocolata Dunărea, care au fost lansate ca reacție laContinue Reading

A treia ediție a concursului WorldSkills Tourism and Hospitality din România, destinat elevilor de liceu care studiază domeniul turismului și al ospitalității, a avut loc în perioada 7-8 februarie 2025, la hotel Courtyard by Marriott Bucharest Floreasca. Aceasta este destinată elevilor de liceu care studiază domeniul turismului și al ospitalitățiiContinue Reading

Supermarketul online Sezamo anunță că în luna ianuarie a semnat un parteneriat cu City Grill, unul dintre cei mai importanți jucători din industria ospitalității din România, pentru a oferi clienților săi produse ready-to-eat sub forma unor opțiuni convenabile, create de chefi, fără compromisuri la calitate. Astfel, produsele regăsite până deContinue Reading

Soia este unul dintre cele mai versatile și nutritive alimente din lume, fiind o sursă excelentă de proteine vegetale. Utilizată de mii de ani în bucătăria asiatică, aceasta a devenit din ce în ce mai populară în dietele occidentale, mai ales în rândul vegetarienilor și veganilor. Datorită capacității sale deContinue Reading

Într-o lume în care idealurile de frumusețe sunt încă intens promovate, obsesia pentru greutate este o povară puternic resimțită, indiferent de vârstă sau gen. Presiunea de a avea un corp „perfect”, alimentată de rețelele sociale, a transformat imaginea corporală într-o sursă constantă de stres și anxietate. Această preocupare excesivă pentruContinue Reading

Rodiile, denumite adesea fructele paradisului, sunt un simbol al sănătății și al longevității. Aceste fructe exotice, originare din regiunea mediteraneană și Asia, au devenit tot mai populare datorită beneficiilor lor nutriționale și terapeutice. Bogate în antioxidanți, vitamine și minerale, rodiile sunt perfecte pentru sezonul rece, când organismul are nevoie deContinue Reading