Într-o lume culinară în continuă transformare, unde granița dintre gastronomie și artă devine din ce în ce mai fină, un nume s-a impus ca sinonim al perfecțiunii și creativității: Chef Amaury Guichon. Născut la Geneva, dar format în tradiția franceză a rafinamentului culinar, Guichon este considerat astăzi unul dintre ceiContinue Reading

Patiseria contemporană a evoluat mult în ultimele decenii, iar numele lui Cédric Grolet a devenit sinonim cu rafinament și inovație. Acest chef francez nu doar creează deserturi, ci le transformă în adevărate opere de artă comestibile. Filosofia sa se bazează pe un concept pe cât de simplu, pe atât deContinue Reading

Bougatsa este unul dintre preparatele tradiționale grecești care reușește să îmbine perfect simplitatea cu rafinamentul culinar mediteranean. Originar din nordul Greciei, în special din zona Salonic, acest fel de mâncare este o plăcintă cu foi subțiri de aluat și umplutură diversă, ce poate fi dulce sau sărată. Popularitatea sa aContinue Reading

Într-o perioadă în care streamingul oferă o varietate impresionantă de conținut, de la drame intense la documentare emoționante, filmul „Nonnas” de pe Netflix reușește să atragă atenția printr-o poveste inedită, inspirată dintr-un loc real și din oameni adevărați. Cu o abordare caldă și autentică, „Nonnas” propune o incursiune în bucătăriaContinue Reading

Ajuns la a noua ediție, festivalul Slow Coffee are anul acesta o creștere spectaculoasă: un spațiu de 10 ori mai mare, care așteaptă vizita a peste 50.000 de vizitatori. Într-o perioadă în plină expansiune a cafelei de specialitate în mediul urban din România, Slow Coffee Festival, primul festival dedicat cafeleiContinue Reading

Cartofii prăjiți sunt una dintre cele mai iubite gustări din lume. Îi găsim în fast food-uri, restaurante, cafenele și chiar la mesele de acasă, însoțind burgeri, fripturi sau fiind consumați ca atare, doar cu sos. Termenul „French fries” este cunoscut în toată lumea, dar originea acestor cartofi este mai controversatăContinue Reading

Pizza este fără îndoială unul dintre cele mai populare preparate culinare din lume. Gustul ei inconfundabil, versatilitatea ingredientelor și ușurința cu care poate fi adaptată la orice preferințe au transformat-o într-un simbol global al mâncării „comfort food”. De la originile sale modeste în Italia până la variațiunile contemporane din America,Continue Reading

Treevi Pizza Al Taglio, brandul specializat în pizza artizanală romană la felie, continuă extinderea rețelei la nivel național și inaugurează primul restaurant din Constanța, într-o locație stradală premium situată pe Strada Cuza Vodă nr. 15. Noul spațiu marchează prima franciză Treevi care integrează un bar de cocktailuri, completat de unContinue Reading

În premieră, Peroni Nastro Azzurro lansează primele sortimente de bere fără alcool cu arome din portofoliul companiei, în segmentul super premium, cele două variante, Peroni Limone di Sicilia și Peroni Arancia Rossa, cu 0.0% alcool, fiind inspirate de stilul italian. „Suntem încântați să extindem gama Peroni Nastro Azzurro fără alcoolContinue Reading

În perioada 26-28 mai 2025, Balvanyos Resort a găzduit cea de-a cincea ediție a F&B Innovation Camp, singurul bootcamp din România dedicat inovației în industria alimentară. Evenimentul, organizat de Hospitality Culture Institute, cu sprijinul UniCredit Bank, a reunit peste 140 de participanți – antreprenori, investitori, lideri din HoReCa, retail, tech,Continue Reading

În perioada 12–14 iunie 2025, la Gastronometro București, are loc cea de-a treia ediție a competiției naționale Romania Sushi Cup, singura competiție din țară care oferă câștigătorului oportunitatea de a reprezenta România la prestigiosul World Sushi Cup Japan – campionatul mondial al maeștrilor sushi, organizat anual în Tokyo de AllContinue Reading

Gura Portiței Resort, locul legendar situat la granița dintre Delta Dunării și Marea Neagră, își redeschide oficial porțile după un amplu proces de renovare și o investiție de peste 10 milioane de euro. Cu 145 de camere, un restaurant nou cu terasă pe malul lacului și o sală de conferințeContinue Reading